Comunicació AMPACarlit – Guia de recomanacions alimentàries en l’etapa…

Des de l’Agència de Salut Pública de la Generalitat, han elaborat una nova versió de la “Guia de recomanacions alimentàries en l’etapa escolar”, on hi ha un canvi en la freqüència de consum d’aliments.

L’alimentació és una ciència que està en constant canvi i a través de l’evidència científica, on els resultats d’estudis científics revelen la salut de la població, s’elaboren estratègies per promocionar la salut.
La tendència alimentària és disminuir el consum de carns i peixos, i augmentar els productes d’origen vegetal com les verdures, hortalisses i llegums.
Ja fa uns anys, l’OMS va emetre un comunicat de l’importància de disminuir el consum de carns vermelles i processades, ja que un elevat consum predisposa a la població a tenir diferents patologies.
Per Arcasa, com a professionals de la Salut, és molt important seguir les recomanacions del departament de salut, s’ha de promocionar la salut dels infants.
Des de l’AFA, entenem l’espai mig dia, com un espai educatiu. A través del plat, proporcionem una educació alimentària als infants.
També des del departament de Salut, es fan inspeccions de sanitat a la nostra cuina, i a més a més fan una valoració dels menús que s’estàn oferint a les escoles. En el cas de no cumplir amb els requisits, s’han de fer modificacions.
Per tot això, a partir del mes de febrer, tindrem uns menús creats per a tots els infants ens els que hi haurà un augment de racions de verdures i una disminució de racions de carn processada. També passarem de tenir més d’un dia de “Lleguminitza’t” al mes (segon plat sigui llegums). I seguirem amb la pasta integral cada quinze dies i dues racions de pa integral a la setmana.
Us adjuntem la nova versió de les recomanacions del Departament de Salut.