ACTA DE L’ASSEMBLEA – 16 DE JUNY DE 2023

A la ciutat de Barcelona, el dia 16 de Juny de 2023 a les 17:00, es celebra l’assemblea de famílies sòcies de l’AFA del Col·legi Públic Carlit.

 

  1. Aprovació avta assemblea anterior

S’aprova l’acta de l’assemblea presencial anterior per 16 vots a favor (en aquell moment 21 famílies a la reunió votant), 5  abstencions. (Ja que encara no s’ha pogut mirar l’acta).

La presidenta indica que hem rebut una esmena en relació a aquesta última acta del passat 10 de maig i, tot i que encara no s’ha pogut actualitzar l’acta, es farà. (esmena a l’apartat precs d’aquesta acta).

S’aprova l’acta de l’assemblea virtual anterior del 19 de maig per 17 vots a favor (en aquell moment 22 famílies a la reunió votant), 5  abstencions.

 

  1. Tancament econòmic

La tresorera presenta el tancament econòmic indicant les famílies sòcies, balanç i anàlisi d’altes i baixes.

Posteriorment es fa un repàs de les partides de despesa que ha assumit l’AFA durant tot el curs 22-23 en relació a les gestions pròpies de l’entitat i de les seves comissions, fent les comparatives amb el pressupost presentat a l’inici de curs.

S’exposa dins del pressupost, l’import aprovat en assemblea de l’AFA Carlit amb data 19.05.2023, en concepte d’aportació econòmica des de l’AFA, per a donar suport econòmic al desenvolupament de les colònies proposades des de l’Escola Carlit durant el curs 2022-23, a les famílies més sensibles que ho necessitin. La gestió de l’aportació econòmica ha donat cobertura a les famílies susceptibles de rebre-la, havent està prèviament informades a través de l’Escola Carlit. El resultat és satisfactori per a totes les parts implicades.

Per últim, es presenten els ingressos generats per les quotes de les famílies sòcies i la venta de samarretes, principalment.

Finalment es tanca l’exercici 2023 amb un saldo a favor de l’AFA de 486,35€.

S’aprova per 22 vots a favor (en aquell moment 22 famílies a la reunió votant), 0  abstencions.

 

  1. Comissió Entorns escolars – Calor a les aules

Es mostren imatges de les accions que diferents escoles i afas, entre elles el del Carlit,  han fet durant aquest any per reclamar mesures per combatre la calor a les aules.

S’explica els estudis i les dades que s’han enviat a Consorci per demanar accions, consorci diu que no hi ha pressupost.

A la concentració del març davant del Consorci, aquest va reaccionar enviant ventiladors a les escoles.

Una família pregunta si hi ha medicions de temperatura a les escoles i en concret al Carlit. S’explica que algunes escoles con Miralletes, Auro s’està mesurant des de fa temps. Al Carlit es plantejarà fer medicions o altres mesures a partir del setembre 2023.

Una família pregunta si l’equip docent s’implica en las acciones, s’explica que sí. L’escola ens dirà punts estratègics on posar termòmetres o mesuradors.

Una família pregunta si l’AFA no podria col·laborar econòmicament amb alguna mesura per combatre el calor a les aules, s’explica que l’AFFAC ens va aconsellar que no ja si es posen ventiladors a les aules d’infantil pot haver un accident i ens van aconsellar que millor no.

Eva Pages mostra interès en aquesta comissió i demana entrar; des d’avui començarà a col·laborar amb la comissió d’Entorns Escolars.

 

  1. Comissió Comunicació – Proposta Nova: “Punt Informatiu Escola”

La comissió mostra una proposta en base a les imatges actuals, cortines i cordill, junt amb unes imatges de referència amb les tendències actuals del mercat. I es presenta les propostes que han sorgit després de tot aquest anàlisi.

La proposta consisteix en aplicar al vidre un vinil, com el dels autobusos, que permet entrar la llum, des de dintre es pot veure a fora però no al invers, preservant la intimitat dels infants quan estan al simbòlic. Instal·lar com unes carpetes viníliques amb el fons groc on es posarà les diferents informacions.

Aquesta combinació suposa poc manteniment i es visual i pràctic.

Dintre d’aquesta proposta hi ha diverses versions més atrevides o menys, com pintar el banc de groc, diferents skylines amb forma de triangle, muntanya del Carlit… etc.

Una família explica que abans de les cortinetes els vidres estaven plens de produccions artístiques dels nens, i als infants els hi agradava molt. Es valora la proposta però és cert que en aquell  moment no hi havia el joc simbòlic i si es tapa tot el vidre no permetrà l’entrada de llum natural.

Es mostren les diferents propostes que en general agraden molt a les famílies sòcies presents i s’aprova presentar projecte a l’Escola per 21 vots a favor (en aquell moment 22 famílies a la reunió votant), 1 abstenció.

 

  1. Comissió Inclusió – Breu resum de la situació actual

S’explica que l’AFFAC aposta per l’escola inclusiva i el curs 23-24 ens confirma que liderarà aquesta reivindicació i que ens han dotat de pressupost novament pel curs que ve.

Al setembre – octubre hi haurà pancartes noves per l’escola inclusiva.

A l’octubre i novembre se’ns proposarà fer una activitat a tot Catalunya en un dia concret.

Al setembre ens passaran el calendari amb activitats tancades, la comissió anirà informant.

 

  1. Comissió Extraescolars – Presentació graella final curs 2023-2024

La comissió exposa la graella d’extraescolars de l’AFA 23-24, encara no aprovada al consell escolar, el pròxim consell serà el 22 de juny.

S’aclareix que es canvia l’acadèmia d’anglès, no funcionava malament però no acaba d’encaixar. S’ha triat una acadèmia que ja es va valorar però en el seu moment no tenien disponibilitat i ara sí.

Les extraescolars 23-24 començaran per a tots els cursos el 2 d’octubre amb la finalitat d’afavorir una adaptació més tranquil·la.

Les extraescolars de l’AEE encara no estan tancades, es vol incorporar bàdminton, pin pon, multisport a 1r i 2n. També a infantil hi haurà una extraescolar de ball més artística.

Una família demana si no es faran extraescolars de pintura, s’explica que anteriorment s’havia proposat però mai sortia. Si hi ha famílies interessades pot ser s’ofertarà pròximament. Es proposa fer una enquesta per obtenir informació.

Es valora que per ser una escola petita d’una línia hi ha gran varietat d’activitat.

Es va demanar a l’escola fer extraescolars a migdia, s’explica que l’escola ens ha traslladat que vol incorporar, de cara al setembre, escacs al migdia dintre del currículum i estarà a l’abast de tothom. Degut a això, sumat a què la valoració de l’any en curs en relació a l’espai migdia és molt positiva per part de totes les parts implicades i a què tindrem pati nou, aquest any queda posposada la proposta de fer extraescolars al migdia.

S’aprova la graella d’extraescolars per 20 vots a favor, (en aquell moment 20 famílies a la reunió votant), 0 abstencions.

 

  1. Comissió Fem Xarxa

La comissió explica que hi ha un manifest per recuperar les biblioteques a les escoles.

En quant als instituts s’explica que es va fer un augment de rati i finalment han entrat totes les famílies als instituts demanats en primer lloc a excepció d’una. S’explica que es un infant amb una germana petita i s’ha quedat sense plaça al Balmes i entrarà al triat com a segona opció el Fort Pius, amb l’inconvenient que aquest es perdrà com a institut adscrit amb el prejudici que implica per la germana petita.

Una família demana més acompanyament per part de l’escola a l’hora de conèixer als centres adscrits per una millor integració i coneixement abans de fer el traspàs, a banda de les portes obertes que s’organitzen per nens i les portes obertes dels pares/mares o tutors.

Sorgeixen idees com reprendre la comissió futur per afavorir aquest treball de recerca i tria d’institut, entre d’altres. Es treballarà i parlarà de cara al setembre.

 

  1. Valoració Colònies AFA

La junta explica que les colònies gestionades per l’AFA pels cursos que no feien colònies amb l’escola aquest any, segons informen les famílies i les organitzadores han tingut una valoració positiva.

Tot i així hi ha un compromís de valorar i votar aquest tema cada any.

Les famílies demanen continuar parlant amb l’escola cada any per tal d’aconseguir que es puguin fer cada any amb l’escola.

 

  1. Valoració curs i propostes de millora

Com a junta es valora positivament les accions i els esdeveniment viscuts, es reconeix la feina que implica i com a propostes de millora es demana més ajuda, mes implicació per les diferents accions.

La junta vol rescatar les sortides d’un dia en cap de setmana per les famílies.

Una família proposa aprofitar les reunions de classe d’inici de curs que organitza l’escola, per a que un membre de l’afa que conegui bé el funcionament, pugui fer un breu intervenció i exposi el valor afegit que suposa fer-se soci de l’afa.

Reclam boca orella per motivar l’assistència a les assemblees.

 

  1. Precs i preguntes

 

Varies famílies demanen traslladar a la comissió menjador que valorin altres temàtiques a l’espai migdia i que no treballin més Disney.

Esmena pendent sobre l’acta del 10/05/2023 a petició de la comissió Fem Xarxa:

on deia: “ Arran d’això algunes famílies recorden que aquest tancament va ser el 2020, i que fins aquella data l’AFA havia fet altres propostes que l’escola va desestimar.”

ha de posar:

“Algunes famílies partíceps del projecte Cuida’m mostren la seva sorpresa i perplexitat que a finals del curs 2023 l’equip directiu expressi aquesta opinió sobre el projecte Cuida’m, ja que aquest es va tancar el curs 2020 i la comissió encarregada va fer diferents propostes a l’escola que no van prosperar.”

 

 

ASSISTÈNCIA PER CURSOS A L’ASSEMBLEA

Hem assistit a la reunió 22 famílies (representant 33 infants).

 

I sense més assumptes a tractar, s’aixeca la sessió de la que jo, la Secretària, estenc la present acta amb el vist i plau de la Presidenta.

 

La Secretària                                                                              La Presidenta

Eva Ferro Valbuena                                                                 Montse Barriga Ayala