ACTA DE L’ASSEMBLEA – 8 DE JUNY DE 2022

ACTA DE L’ASSEMBLEA DE L’AFA ESCOLA CARLIT A 8 DE JUNY DE 2022

A la ciutat de Barcelona, el dia 8 de Juny de 2022 a les 16:45h, es celebra l’assemblea de sòcies de l’AFA de l’escola Carlit.

 

1.  APROVACIÓ ACTA ASSEMBLEA ANTERIOR

S’aprova l’acta de l’assemblea anterior per 14 vots a favor (en aquell moment 14 famílies a la reunió votant).

 

2.  RENOVACIÓ PARCIAL DE LA JUNTA

L’Eva Ferro s’ofereix com secretària i la Xesca Gómez s’ofereix com a tresorera.

La Montse explica que ella es presentarà com a presidenta i el Joan com a vicepresident compartint les funcions, sense posar tot el pes a la presidència, sinó repartit entre presidència i vicepresidència.

També comenta que es realitzarà una junta més oberta amb vocals de cada comissió per millorar la comunicació i participar entre totes en el dia a dia de la junta.

La Sheila entra com a vocal i l’Albert Pérez es manté, la resta de vocals de les comissions es formalitzaran abans de començar el nou curs, un cop actualitzades les comissions.

Per tant, la junta estarà formada per presidència, vicepresidència, tresoreria, secretariat i vuit vocals.

Es vota l’aprovació de la nova junta amb 17 vots a favor de 17 famílies en aquell moment.

 

3.  ACTUALITZACIÓ COMISSIONS

Es proposa fusionar les comissions Entorns escolars i Natura, la Montse surt de la comissió, es mantenen la resta de persones de les dos comissions i entren la Helen i la Sarah.

Comissió futur queda dissolta.

Comissió Comunicació surt el Marc Garcia i entra la Marta Quadrat. La Patricia Vaquero es planteja entrar a la comissió d’extraescolars.

 

4.  TANCAMENT ECONÒMIC CURS 21-22

S’ha enviat per mail a les famílies el tancament econòmic del curs.

La Montse com a tresorera comenta les variacions que hem tingut respecte al pressupost inicial. Concretament els guanys de la venda de samarretes.

De despeses no pressupostades vam tenir la xerrada de pantalles i han pujat les despeses bancàries pels moviments de canvi de banc.

Hem gastat menys en monitoratge d’assemblees del que estava previst.

 

5.  CUIDAM 6è

Els de 6è han gastat tots els diners que els hi quedaven entre festa, colònies, etc. Aquí queda tancat el tema del Cuida’m.

 

6.  SUBVENCIÓ 2022 AJUNTAMENT DE BARCELONA

Ens han atorgat 1600€, es van demanar 4577,50€.

Projecte: “L’AFA com a mitjà per a la participació i millora en la comunitat educativa”.

 

7.  CASALET EN JORNADA INTENSIVA

Es reprèn la proposta de ser sòcia de l’AFA per a poder fer ús de les acollides de tarda quan hi ha jornades intensives al desembre i juny.

Votació, 19 vots a favor de 19 famílies votant en aquest moment.

 

8.  QUOTES ESPORÀDICS NO SÒCIES AFA

Es comenta fixar el preu de l’acollida per esporàdics per a famílies no sòcies a 6,38€

Actualment 4€ a no sòcies i 3,30€ a sòcies. (3,38€ l’any que ve per pujada dels salaris al sector de lleure).

Votació, 19 vots a favor de 19 famílies votant en aquest moment.

 

9.  COMISSIÓ EXTRAESCOLARS

Es presenta la graella d’extraescolars del curs vinent.

S’ha canviat l’empresa d’anglès que ja està funcionant des de gener. A costura s’ha fet un nou curs per infants més petits.

A piscina es canvia al club natació Barceloneta CNAB, hi ha un compromís trimestral que vol dir que l’autocar i el monitoratge sí s’ha de pagar si et dones de baixa perquè està contractat, no la quota pròpiament de la piscina.

Des d’extraescolars s’han posat en contacte amb Joc Viu que agrada molt als infants i es mirarà a traves de l’AEE per poder demanar beques. Els professionals i materials seran de Joc Viu.

Es comenta el tema de poder fer extraescolars al migdia. La comissió d’extraescolars explica que l’escola va decidir no fer extraescolars al migdia per un tema de personal (un responsable per obrir la porta, atendre els professors, etc.) i la situació donada pel Covid.

Comissió menjador comenta que amb el canvi d’empresa s’intentarà millorar l’espai migdia i que es realitzin els programes d’activitats i amb un projecte educatiu sòlid.

 

10.  COLÒNIES CURS 22-23

S’explica com ha anat històricament des de 2016.

Després del Covid l’escola no va fer colònies i l’AFA va organitzar per qui volgués de 1er a 6è.

Aquest curs l’escola ha decidit fer de 1er a 6è per tots els nens.

Al darrer Consell Escolar s’ha decidit que l’any vinent tornarien a ser a final de cada cicle P5, 2on, 4rt i 6è.

Els arguments son per falta de recursos humans i que hi ha famílies que no tenen recursos econòmics per anar cada any.

L’AFA proposa que tornaríem a fer enquesta per si les famílies volen organitzar colònies als cursos que es queden sense de manera privada amb Fundesplai.

Es comentarà en el proper consell escolar que amb aquesta modificació s’està fomentant la discriminació de determinats infants al privatitzar les colònies en determinats cursos i la possibilitat de fer colònies amb p5 (2022-2023) el curs que l’any que ve farà 1er que ha patit aquest canvi i es queda dos cursos sense colònies (actual p5 no han fet, a 1r del curs vinent ja no en faran).

 

11.  PRECS I PREGUNTES

Comissió inclusió recorda que demà 9 de juny hi ha una concentració a la porta de l’escola a les 8:45h per reivindicar l’escola inclusiva. Es faran fotos dels infants amb l’eslògan i es farà un pòster amb elles.

Va començar l’acció l’escola Fructuós i s’han afegit la resta d’escoles del barri. S’ha comunicat a la premsa i han confirmat el seu interès.

 

12.  ASSISTÈNCIA PER CURSOS A L’ASSEMBLEA

Hem assistit a la reunió 20 famílies (representant 33 infants).

I sense més assumptes a tractar, s’aixeca la sessió de la que jo, la Secretària, n’estenc la present acta amb el vist i plau de la Presidenta.

 

La Secretària La Presidenta Susana Pérez del Estal Sheila Garcia Puig