ACTA DE L’ASSEMBLEA – 22 DE FEBRER DE 2023

ACTA DE L’ASSEMBLEA DE L’AFA DEL COL·LEGI PÚBLIC CARLIT A 22 DE FEBRER DE 2023

 

A la ciutat de Barcelona, el dia 22 de Febrer de 2023 a les 17:00, es celebra l’assemblea de famílies sòcies de l’AFA del Col·legi Públic Carlit.

 

  1. APROVACIÓ ACTA ASSEMBLEA ANTERIOR

S’aprova l’acta de l’assemblea anterior per 15 vots a favor (en aquell moment 16 famílies a la reunió votant),  1 abstencions.

  1. CASALET DE JUNY

Segons acordat a l’assemblea del 8 de juny de 2022 per poder fer ús del casalet de les tardes de Juny i del casalet de l’últim dia del primer trimestre, s’ha de ser família sòcia AFA.

Es proposa fer un sistema de doble preu, preu família sòcia i preu família no sòcia, per afavorir la conciliació familiar i per tal de no excloure ninguna família del Carlit.

S’aprova per 20 vots a favor (en aquell moment 20 famílies a la reunió votant),  cap vot en contra ni abstencions.

  1. COMISSIÓ PATIS

Es projecta la web de l’AFA per mostrar a les famílies on poden trobar tota la informació del projecte “Transformem Patis” i es fa un repàs ràpid de la cronologia i el recull d’idees que es va pujar el dilluns 20/2.

S’informa que ja s’ha tancat el període participatiu en aquesta fase, que es va allargar una setmana més. La propera reunió dels diferents agents implicats en el procés col·laboratiu està convocada per al 23 de febrer. Es publicarà i s’informarà puntualment de les novetats a la web de l’AFA Carlit.

Es presenten les noves incorporacions a la comissió, que són la Sarah i la Natàlia.

 

  1. COMISSIÓ EXTRAESCOLARS

La comissió extraescolars exposen les possibilitats que tenim a Carlit pel casal d’estiu després d’analitzar i parlar amb diferents entitats i centres propers.

–         9 graons ho gestiona l’empresa Diverjoc, no donen prioritat ni a 9 Graons ni a Carlit. Graella d’activitats, sortides properes a diferents parcs.

–          Ramon Llull, donarà prioritat a Carlit si s’arriba a un acord.

–      Concepció, fan casal fins tercer, el què suposa un inconvenient per a famílies amb germans grans i petits.

–          AEE

o   Joan Miró, donen l’opció de sortir del Carlit 8:15, i aniran amb els monitors en transport públic, la recollida seria al Joan Miró a les 16:30 h

o   Instituts públics de referència i Angeleta Ferrer, pendent oferta

o   Campus Olimpia

o   Colònies setmanals

L’AFA donarà opcions per facilitar a les famílies la tria del casal que millor s’adapti a les seves necessitats.

S’acorda que quan es tingui més informació i propostes tancades es passarà informació i enquesta.

 

  1. COMISSIÓ FEM XARXA

S’informa que en relació a l’enquesta de valoració de les tardes de setembre, van participar 10 escoles, encara no tenen resultat final. Inicialment es valora positivament haver començat el curs una setmana abans però hi ha dubtes amb la graella d’activitats de la tarda.

S’informa que s’està treballant en el projecte d’escoles cardio protegides, i s’estan valorant opcions per posar DEA’s a les escoles. Es valora fer un projecte conjunt a través de la coordinadora amb les 10 escoles participants.

La Comissió traslladarà informació a la Junta per posteriorment traslladar-ho a l’equip directiu. S’haurà de comptar amb el recolzament de diferents professionals (equip directiu, claustre i monitors) perquè arribat el moment caldrà fer una formació adequada.

Per últim, s’informa que al març hi ha reunió amb l’AFFAc, qui està treballant en un app per totes les AFA’s que estarà funcionant al setembre i tindrà passarel·la de pagaments entre d’altres funcionalitats.

 

  1. COMISSIÓ MENJADOR

S’informa que s’ha penjat al web graella activitats espai migdia i materials. Es van adquirint materials segons la necessitats seguint indicacions de la coordinadora i Arcasa.

S’informa que Arcasa ha proporcionat material informàtic, abans ho proporcionava i costejava l’AFA.

Arrel de la prova pilot de dinar a les aules en alguns cursos de primària dins el projecte “COM A CASA, s’informa que de moment l’escola no continua amb la implantació d’aquesta fórmula per aquest curs. Un cop realitzada la prova pilot i diverses reunions mantingudes entre escola, coordinadora, comissió, junta i Arcasa, es treballarà de forma àmplia i conjunta, valorant alternatives i propostes de millora.

  1. COMISSIÓ ENTORNS ESCOLARS

S’explica que es segueix amb la dinàmica de la revolta escolar, fent talls trimestrals. A través de la revolta ens hem adherit al manifest de “motos a les voreres”, i ens hem adherit a través de ISGlobal per participar en un estudi sobre la contaminació als entorns escolars, mitjançant la instal·lació de dos sensors de contaminació a les voreres durant 3 setmanes del mes de febrer de 2023. Al ser un estudi privat,  les dades obtingudes no es podran fer públiques, però si seran emprades com a mitjà per posar accent a la problemàtica a nivell de ciutat.

Aquesta iniciativa promoguda des de la Revolta Escolar, s’ha desenvolupat per la Comissió d’Entorns Escolars un cop s’ha informat a l’equip directiu de l’escola.

També s’informa de altres accions que s’estan duent a terme des de la Revolta Escolar i on s’ha adherit l’AFA Carlit, com és el manifest contra l’aparcament de motos a les voreres immediates als accessos de les escoles de Barcelona i la petició de mesures urgents per a la millora de l’aïllament i la climatització de les escoles.

Es demana col·laboració per la festa de la primavera.

 

  1. PROPOSTES DESPESA BALANÇ POSITIU

La junta demana que es facin arribar propostes on poder invertir el sobrant del pressupost d’aquest exercici.

Principalment s’enfoca la conversa en col·laborar amb les colònies que organitza l’escola i fer conjuntament un projecte per afavorir que tothom pugui anar.

 

 

  1. PRECS I PREGUNTES

Presidenta manifesta que com a junta i a títol personal, com a família, que les comunicacions família – AFA es poden fer en qualsevol moment, però que ningú prengui malament si aquesta comunicació no es contesta en cap de setmana o immediatament.

Una família demana que com a AFA i escola, reprendre tema instituts adherits.

Una família demana solucions per la font. S’indica que al butlletí que ha enviat l’escola ja es tracta aquest tema i pot ser amb la reforma del pati es soluciona.

 

  1. ASSISTÈNCIA PER CURSOS A L’ASSEMBLEA

Hem assistit a la reunió 22 famílies (representant 34 infants).

 

 

I sense més assumptes a tractar, s’aixeca la sessió de la que jo, la Secretària, estenc la present acta amb el vist i plau de la Presidenta.

 

La Secretària                                                                            La Presidenta

 

Eva Ferro Valbuena                                                                 Montse Barriga Ayala