TALLEM ELS CARRERS PER RECLAMAR SOLUCIONS DEFINITIVES A LES…

Darrerament s’està parlant en diversos mitjans de comunicació de la situació de centres educatius davant de l’increment de les temperatures al llarg dels mesos del període lectiu. La majoria d’escoles no estan preparades per a les altes temperatures, fa molta calor a les aules i també als patis, on no hi tenim gaires ombres.

Davant d’aquesta situació, al setembre del 2022 diverses escoles varem signar un manifest conjunt per reclamar al Consorci d’Educació de Barcelona mesures de millora als centres educatius per fer front a aquesta situació.

S’hi van adherir un total de 164 AFAs, 58 direccions d’escoles i instituts, l’AFFAC i els sindicats CGT, CCOO, USTEC i UGT Catalunya.

En el manifest es reclama:

✅ Un pla per instal·lar sistemes de renovació d’aire a totes les escoles adaptant-les a la normativa RITE.

✅ Mesures als patis per naturalitzar-los i donar-los d’ombres.

✅ Mesures d’urgència per mantenir les temperatures a les escoles dins dels límits legals.

El passat 8 de maig de 2023 diversos representants de famílies d’aquestes escoles es van reunir amb representants del Consorci d’Educació de Barcelona i la resposta és decebedora. És per això que des de la Comissió d’Entorns Escolars hem acordat mobilitzar-nos junt amb la resta d’escoles, per reclamar aquestes mesures d’urgència.

Creiem que cal demanar que els responsables d’Educació prioritzin el benestar dels infants a les escoles per garantir unes condicions mínimes de confort tèrmic. Per això, us hem demanat que participeu en les diferents concentracions durant el mes de maig, davant la nostra Escola Carlit, en senyal de protesta per aquest fet.

Al setembre hi tornarem! Us demanem la vostra participació per tal de fer sentir la nostra veu‼️

Moltes gràcies,

 

Comissió Entorns Escolars

AFA CARLIT

 

Barcelona, 19 de juny de 2023.