Resum de la reunió AVANTPROJECTE del pati

Aquest passat dijous, dia 2 de febrer, ens vam reunir tots els representants dels agents implicats en la transformació del pati del Carlit:

– Direcció
– Representants de l’equip docent
– Representants de l’AFA
– Representant d’extraescolars
– Representant de menjador
– Representants dels infants de l’escola
– Representant de la Direcció d’Educació de l’Ajuntament de Barcelona
– Equip d’arquitectes

A partir de totes les propostes que abans de Nadal es van fer, l’equip d’arquitectes va elaborar un avantprojecte que se’ns van presentar. Es va plantejar una nova distribució del pati i es va debatre certs aspectes que els arquitectes volien acabar de perfilar. Un cop escoltades les aportacions de tots els agents implicats, es van arribar a uns acords i van quedar per definir alguns aspectes pels quals tenim 7 dies (fins dijous dia 9 de febrer) per presentar les nostres aportacions.

PODEU ESCRIURE LES VOSTRES APORTACIONS AL MAIL DE LA COMISSIÓ: patis@afacarlit.cat

Acords als quals s’ha arribat sobre l’avantprojecte:

• Es redueixi aproximadament un 30% de la superfície de la pista i s’elimina el paviment dur del lateral per posar sauló i arbrat. Generant així un espai més natural que suposa un 40% de la zona de pati.
• Es treu pintura i elements de pista futbol gran (línies, porteries, etc.).
• Es crea una pista de multiesports (bàsquet i futbol) dissenyada entre els dos pals de llum del pati gran que creix cap a la grada i cap al mur de formigó. I s’instal·len porteries i cistelles de bàsquet que queden fixes a terra.
• A la paret que queda a la dreta de la pista multiesports es crea un rocòdrom i es planteja la possibilitat (depenent del pressupost) de posar terra de cautxú.
• A la zona de pista que queda a l’esquerra de la pista multiesports es planteja pintar propostes de joc (carrils per fer curses, laberints, jocs motrius…)
• S’incorpora una caseta de fusta com a magatzem al costat del rocòdrom per guardar material del pati.
• S’incorporen jocs d’aigua a la franja lateral on es troba el mur de formigó.
• Es manté l’hamaca/gronxador més o menys a la zona on està actualment.
• S’incorporen taules de pícnic mòbils per poder esmorzar, però que a la vegada no treguin espai de joc.
• S’està d’acord amb la proposta de tapar els forats del mur de formigó (que donen al parc) amb vidres translúcids (exemple de Gran via passat plaça de les Glòries).
• Per ajustar-nos al pressupost del qual disposem, s’acorda centrar tota la intervenció en el pati gran. Es planteja la idea de crear un pati per a tots els infants (infantil i primària), deixant el pati del primer pis com un espai de treball i/oactivitats a l’aire lliure. Les intervencions que l’avantprojecte plantejava per al pati del primer pis eren bàsicament: la reparació de la font, instal·lar un endoll, crear una petita àgora i instal·lar taules d’hort. Les dues primeres intervencions s’intentaran mantenir dins del projecte. L’escola i l’AFA accepten estudiar la proposta de taules d’hort i es mostren disposades que les petites actuacions a les quals s’ha renunciat quedin sobre la taula per executar en futures accions.

• S’acorda el plantat d’arbres a tota la zona de sauló, i d’arbustos grans. Generant així molts espais d’ombres.
• S’ubica una grada de fusta de tres nivells d’esglaons a costat i costat amb una jardinera a la part superior per a plantes petites. Que fa de separador entre la zona de pista i la zona de sauló, i es genera un nou espai de trobada.
• S’instal·larà un sistema de rec automàtic.
• L’escola es compromet a fer-se càrrec del plantatge de plantes petites a les jardineres.
• Es restaura la part perimetral de la grada amb noves jardineres.

Temes que han quedat oberts i al que ens emplacen a què donem la nostra opinió:

• Fer arribar propostes d’elements de joc per infants per la zona de sauló: casetes, amagatalls, jocs d’aigua, etc.
• Fer arribar propostes d’elements de joc per pintar a la part de pista que no és multiesport: carrils per fer curses, laberints, jocs motrius…
• Es demana incorporar elements de parets sensorials als laterals del pati gran. Es poden fer propostes.
• Es demana fer forats a la part de pista que no és multiesport per posar pals de vòlei (que es podran guardar a la caseta de material).
• Queda pendent per part dels arquitectes resoldre el canal d’aigua que quedaria molt proper de la pista.
• Fer arribar propostes de tipus d’arbres a incorporar al pati.

Seguidament, adjuntem dos plànols: un on es mostra de l’estructura actual del pati i un altre on hem plasmat les idees que hem intentat exposar en l’anterior escrit.

Cal remarcar que aquest plànol no se’ns ha facilitat per part de l’equip d’arquitectes sinó que és un esbós aproximat que hem fet des de la comissió per intentar què sigui més clar per a tothom. Les mides no estan definides, així com tampoc els jocs, tant de l’espai naturalitzat com de la pista (pintat a terra). Aquest és un dels punts sobre el que, fins dijous dia 9, podem fer les nostres aportacions o suggeriments. Tant en format escrit com adjuntant fotografies que trobem explicatives del que volem.

Dir també que es va posar especial èmfasi en el fet que les pistes esportives complissin les mides reglamentàries.

El plano final, el podrem veure quan es presenti el Projecte definitiu.

pati-actual

pati-prop

 

Per recordar tots els passos que s’han seguit fins ara, ho podeu consultar a la pàgina de transformem els patis, dins d’aquest lloc web:

http://afacarlit.cat/transformem-patis/ ‎