Fem patis escolars coeducatius, naturalitzats i comunitaris

El projecte Fem patis escolars coeducatius, naturalitzats i comunitaris” s’inicia amb la unió de sis escoles i associacions de famílies de l’Eixample dret que compartim una mirada respectuosa i amable cap a l’infant. Neix de la necessitat d’impulsar la transformació dels nostres patis per aconseguir que siguin més naturalitzats, coeducatius, inclusius i comunitaris, tal i com indica el propi títol del projecte, aprofitant així el màxim potencial educatiu i lúdic dels espais de pati. És necessària la creació de zones específiques de joc més diverses, creatives, accessibles i inclusives.

L’objectiu principal seria, doncs, millorar i diversificar les oportunitats de joc i activitats a l’espai públic ja que està constatat que tenen amplis beneficis en el desenvolupament de la infància i incideix directament en la salut i la vida comunitària.

Els patis de les escoles tenen diferents usos: des de ser un espai valuós d’aprenentatge i convivència a l’escola fins a usos diversos per a tota la comunitat i el veïnat. És per això que aquest projecte promou la creació de patis comunitaris que ofereixin diversitat d’ambients i reptes lúdics i creatius, que garanteixin el contacte amb el verd i la natura, que tinguin una distribució equilibrada dels espais i que siguin confortables, funcionals i connectats amb l’entorn.

Del 10 al 20 de Juny dona’ns suport!

Més informació a: www.afacarlit.cat/patis